06 155 326 54 info@b-smits.nl

Mogelijkheden van een zolder renovatie

Een zolder is vaak een opslagruimte waar ongebruikte spullen neergezet worden. Maar wanneer er gezinsuitbreiding komt, een thuiswerkplek gerealiseerd moet worden of wanneer u een ruimte wilt creëren om ongestoord een hobby uit te voeren, is een zolder een ideale ruimte. De zolder kan u dan net dat extra beetje ruimte bieden wat u nodig heeft. We komen graag bij u persoonlijk langs om te kijken wat we met uw zolder kunnen realiseren.
Bij Bouwbedrijf Smits bieden we u het complete pakket.

Het is belangrijk om bij het indelen van de zolder rekening te houden met de hoogte van het plafond en de benodigde ruimte voor loop- en sta-plekken. Plaats bijvoorbeeld meubels die minder hoogte nodig hebben dan stahoogte binnen de 1,50 lijn en zorg ervoor dat er voldoende loop- en sta-plekken aanwezig zijn.

Elke zolder is uniek en geschikt voor een andere functie. Wij van Bouwbedrijf Smits kijken graag samen met u naar de uitgebreide mogelijkheden. Of je nu de zolder wilt omtoveren tot een master bedroom of een extra werk/ slaapkamer. Wij helpen u graag verder.

Meer opslagruimte

We herkennen het allemaal wel. Te weinig opslagruimte in de kasten of slaapkamers. Dan is een zolder de uitkomst! Maar wat als de zolder erg verouderd is en eigenlijk toe is aan een flinke renovatie? We komen graag bij u persoonlijk langs om te kijken wat we met uw zolder kunnen realiseren.
Bij Bouwbedrijf Smits bieden we u het complete pakket.

Extra slaapkamer

Een slaapkamer op zolder kan een slimme en effectieve manier zijn om extra slaapruimte te creëren in huis. Bij het verbouwen van de zolder tot een slaapkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de zolder goed te isoleren. Het creëren van voldoende daglicht en ventilatie is ook belangrijk, en kan bijvoorbeeld worden bereikt door het plaatsen van een dakkapel of dakraam.

Bij het inrichten van een slaapkamer op zolder is het vaak een uitdaging om het ruimtegevoel te versterken. Een manier om hieraan te werken is het gebruik van transparante materialen zoals deuren en kasten, waardoor de ruimte lijkt door te lopen zonder onderbrekingen. Het is ook mogelijk om inbouwkasten te plaatsen onder schuine wanden om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een slaapkamer op zolder, waaronder extra slaapruimte, het verhogen van de waarde van de woning en de mogelijkheid om te profiteren van bepaalde premies.

Werk of hobby ruimte

Naast het maken van een opslagruimte of een extra slaapkamer kan het ook zijn dat u de zolder wilt gebruiken als werk of hobby ruimte. Ook dan is een zolder geschikt. Wanneer u hier een werkruimte van wilt maken is het te adviseren om er wellicht een kleine airco te installeren. In de zomer stijgt namelijk de warmte van de woning naar boven. Waardoor de temperatuur op zolder hoger kan zijn dan in de rest van de woning.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw zolder?

We komen graag bij u persoonlijk langs om te kijken wat we met uw zolder kunnen realiseren. Bij Bouwbedrijf Smits bieden we u het complete pakket.

Afgeronde projecten

Bent u benieuwd naar enkele afgeronde projecten van ons? Bekijk dan onze projecten pagina.