06 155 326 54 info@b-smits.nl

Woningisolatie om kosten te besparen

Isolatie van een woning is een belangrijk onderwerp dat zowel het comfort als de energie-efficiëntie van een huis of zakelijk bedrijfspand kan verbeteren. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen en technieken die gebruikt kunnen worden, elk met hun eigen voordelen en nadelen. In deze blog zullen we enkele van de belangrijkste aspecten van woningisolatie bespreken en enkele nuttige tips geven voor het isoleren van uw woning. Woningisolatie kunt u vandaag de dag goed gebruiken om kosten te besparen. We komen graag bij u persoonlijk langs om te kijken welk type isolatie voor u het best en winstgevend is.

4 redenen om je woning te isoleren

1. Comfort: Een goed geïsoleerde woning kan vele voordelen bieden, zoals een hoger comfortniveau, lagere energierekeningen en een verminderde uitstoot van broeikasgassen. Een van de meest voorkomende vormen van isolatie is spouwmuurisolatie met EPS-parels (BRL-2121) en vloerisolatie met PUR-schuim of Icynene (BRL-1332). Deze materialen bieden een hoge isolatiewaarde en worden gecertificeerd door onafhankelijke instellingen zoals Insula Certificatie of SKG IKOB.

2. Lagere kosten: Door isolatie gaat je verbruik van een ketel/ elektriciteit of warmtepomp flink omlaag. Want warme lucht lekt minder snel naar buiten en blijft langer in de woning of het bedrijfspand hangen. Daarnaast komt de koude lucht van buiten minder makkelijk binnen. Je verwarming hoeft hierdoor dus minder hard te werken waardoor je minder warmte nodig hebt om de woning op een bepaalde temperatuur te komen.

3. Subsidie voor isolatie: De overheid wil besparing stimuleren. Dit doet de Nederlandse Overheid door middel van verschillende subsidies speciaal voor isolatie. Als je bijvoorbeeld twee of meer isolatiemaatregelen treft. Bijvoorbeeld vloer- en muurisolatie. Door verschillende subsidies maakt het isoleren nu aantrekkelijker dan ooit.

4. Ander energielabel. Wanneer je de woning voorziet van isolatie zal het energielabel veranderen. Deze zal uiteraard verbeteren met isolatie dan zonder isolatie. Een energielabel geeft als het ware aan hoe zuinig je woning is. Hoe hoger het label is, hoe hoger de waarde is van de woning. Wat voor u weer prettig is bij het eventueel verkopen of verhuren.

Naast het kiezen van de juiste isolatiematerialen en -technieken, zijn er ook enkele andere belangrijke overwegingen bij het isoleren van uw woning. Ten eerste is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat alle kieren en gaten in uw woning goed worden afgedicht. Dit kan helpen voorkomen dat er onnodig warmteverlies optreedt en kan ook helpen bij het voorkomen van vochtproblemen.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen welk deel van uw woning u het beste kunt isoleren. Hoewel het isoleren van uw dak en muren de meest voor de hand liggende keuze lijkt, kan het ook de moeite waard zijn om te investeren in vloerisolatie of het isoleren van ramen en deuren.

Tot slot is het de moeite waard om te overwegen om professionele hulp in te schakelen bij het isoleren van uw woning. Wij van Bouwbedrijf Smits zijn gespecialiseerd in het isoleren van woningen en bedrijfspanden. En voorzien u graag van deskundig advies.

Kortom, woningisolatie is een belangrijk onderwerp dat kan bijdragen aan een hoger comfortniveau, lagere energierekeningen en een verminderde uitstoot van broeikasgassen. Door te kiezen voor de juiste isolatiematerialen en -technieken, ervoor te zorgen dat alle kieren en gaten goed zijn afgedicht en professionele hulp in te schakelen waar nodig, kunt u ervoor zorgen dat uw woning goed geïsoleerd is.

 

Afgeronde projecten

Bent u benieuwd naar enkele afgeronde projecten van ons? Bekijk dan onze projecten pagina.