06 155 326 54 info@b-smits.nl

Wat je moet weten over vloerverwarming

Alles wat u moet weten over vloerverwarming. We geven u graag meer informatie. Naast normale radiatoren die veel ruimte in beslag nemen is vloerverwarming een optie die we steeds vaker zien in nieuwbouwprojecten maar ook in veel renovaties. Het kent veel voordelen. In deze blog vertellen we u er graag meer over. We komen graag bij u persoonlijk langs om te kijken of vloerverwarming ook voor u een optie is.

Hoe werkt vloerverwarming

Vloerverwarming is eigenlijk heel erg simpel. U heeft de keus uit een hoofd of bijverwarming. Vloerverwarming biedt veel verschillende voordelen waarbij het estetische aspect niet het minst belangrijke is. Voordat we de vloerwarming bij u komen installeren moet u goed nadenken of de vloerverwarming de enige verwarmingsbron wordt in uw woning. U kunt namelijk ook een klein aantal radiatoren behouden en deze combineren met de nieuwe vloerwarming. Uiteraard is dit wel minder mooi dan wanneer u alle radiatoren vervangt voor een vloerverarming.

Vloerverwarming als hoofdverwarming: Bij hoofdverwarming is de vloerwarming de primaire verwarmingsbron. De afstand van de buizen is hierbij belangrijk. Wanneer we een systeem bij u komen aanleggen dient de capaciteit en het vermogen van het systeem hierop berekend te zijn. Wanneer u kiest voor een vloerwarming als hoofdverwarming liggen de buizen dicht bij elkaar dan wanneer u deze gebruikt als bijverwarming.

Vloerverwarming als bijverwarming: Wanneer u de vloerwarming gebruikt als bijverwarming is het belangrijk dat u nog andere radiatoren heeft om de woning te verwarming. De vloerverwarming is dan een ondersteuning van de andere radiatoren. De capaciteit van een vloerverwarming mag dan ook gerust lager zijn dan wanneer u deze gebruikt bij een hoofdverwarming.

Voordelen van vloerverwarming

1. Simpel in gebruik: Wanneer de vloerwarming is geïnstalleerd in uw woning of bedrijfspand is er vrijwel geen onderhoud meer nodig. Op de vloerverwarming zit een lange garantie. Dat is prettig voor de installateur als voor u de eindgebruiker. De vloerverwarming is makkelijk te gebruiken door middel van een thermostaat. Sommige systemen werken ook met een app op uw telefoon. De vloerverarming zorgt ervoor dat de ruimte zo efficiënt mogelijk opgewarmd zal worden.

2. Meer ruimte: Wanneer u uw woning compleet voorziet van vloerverwarming heeft u geen traditionele wand radiatoren meer nodig. Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte in de woning maar het ziet er ook nog is veel mooier uit. Met vloerverwarming hoef je geen rekening te houden met het indelen van uw woning met bijvoorbeeld uw meubels. Een win, win situatie dus!

3. Geschikt voor vrijwel elke vloer: Vloerverwarming geeft je de ruimte en de mogelijkheden. Maar het is te combineren met vrijwel alle typen vloeren. Dus of je nou kist voor laminaat, hout, tegels of tapijt. Vloerverwarming is voor elke situatie geschikt.

4. Veilig en comfortabel: Met vloerverwarming hoef je je geen zorgen te maken met hoeken die scherp kunnen zijn van een radiator. Of een thermostatisch onderblok waar je jezelf aan kunt verbranden. Met verwarming weggewerkt in de vloer krijg je een veiligere omgeving aangezien de verwarming onder de vloer zal plaatsvinden en niet boven de vloer. Zo kun je vrij bewegen zonder dat je op de radiatoren hoeft te letten.

Hoe werkt vloerverwarming

Bent u benieuwd of vloerwarming iets voor u is? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor de installatie hiervan. 

Afgeronde projecten

Bent u benieuwd naar enkele afgeronde projecten van ons? Bekijk dan onze projecten pagina.