06 155 326 54 info@b-smits.nl

Stucwerk 

Na het aanschaffen van een woning of bedrijfspand dienen vaak de muren en het plafond opnieuw afgewerkt te worden. Een strak afgewerkte muur of plafond is de basis voor een verzorgde woning of bedrijfspand. Dit zijn een van de eerste aspecten die opvallen bij het binnenkomen. In deze blog geven we u graag meer informatie over het stucwerk en de verschillende mogelijkheden bij Bouwbedrijf B. Smits B.V..

Soorten stucwerk: Er zijn tal van verschillende soorten stucwerk. Denk aan spackspuiten, behang- en sausklaar en sierpleister. Dit zijn de meest voorkomende soorten stucwerk welke bij de meeste mensen zullen voorkomen. Op basis van uw wensen en budget zal er gekeken worden naar welk soort stucwerk bij uw situatie het best passend is.

Spackspuiten: Dit is een manier van stuken welke met een machine zal worden aangebracht. Dit kan op alle soorten ondergronden. Ook op muren en het plafond. Dit is niet zelf uit te voeren en dient uitgevoerd te worden door een ervaren stuker. Je hebt voor deze werkzaamheden namelijk ook een speciale spackspuitmachine nodig. Spackspuiten is een van de goedkoopste manier van stucwerk.

Behang- en sausklaar: Bent u van plan de muur te gaan schilderen of af te werken met een leuke print behang? Dan is hier speciaal stucwerk voor. Je hoeft er dan niet voor te zorgen dat de afwerking voor het oog er perfect uit ziet. Er gaat namelijk toch een verf- of behang laag overheen. Deze manier van stuken is bedoeld om een zo goed mogelijke voorbereiding te bieden zodat de vervolgstappen het strakste en mooiste resultaat geven.

Sierpleister: Naast spackspuiten is sierpleister de meest gekozen optie en zeer populair. Het grootste voordeel van sierpleister is dat je dit kunt krijgen in tal van verschillende afwerkingen en kleuren. Qua afwerkingen kunt u denken aan Granol, Spachtelputz en Rustiekputz. Het mooie en meest efficiente van sierpleister is dat u deze verder niet meer hoeft te behandelen, denk bijvoorbeeld aan schilderen. Sierpleister stucwerk is namelijk leverbaar in veel verschillende kleuren.

Kan alles gestuukt worden?: Vrijwel elke binnenruimte in een woning of gebouw kan voorzien worden van stucwerk. Het stuken zal in de meeste gevallen binnen plaatsvinden. Maar met de moderne huizen zie je ook steeds vaker stucwerk aan de buitengevels verschijnen. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden qua afwerking en kleur. Zo kan er bijvoorbeeld alleen een onderplint/ dorpel gestukt worden of doorgetrokken tot de volledige gevel. Er zijn dus tal van mogelijkheden. Bouwbedrijf B. Smits B.V. helpt u graag bij het kiezen van de juiste keuzes. Wij adviseren u hier graag in.

Kosten stucwerk: Het is erg lastig om aan te geven wat de gemiddelde kosten zullen zijn van het totale stucwerk. Hoe is de staat van de muur bijvoorbeeld. Is de woning of het appartement nieuwbouw of bestaande bouw? Al deze factoren spelen mee in de totaalprijs. Graag maken we voor u een passende offerte. Deze kunt u aanvragen onze contactpagina of via de WhatsApp knop rechtsonder.

Maatwerk/ overig 

We benoemen op deze pagina enkele voorbeelden waar wij u mee kunnen helpen als het gaat stucwerk/ renovatie van wanden. Maar mocht u zelf andere ideeën hebben aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee naar de mogelijkheden.

Opgericht in 2008

We zijn werkzaam in bijna heel Nederland Bouwbedrijf B. Smits B.V. is opgericht in 2008 en is gevestigd in Haarlem. We werken door het hele land voor zowel particuliere als zakelijke klanten. We voeren allerlei verschillende projecten uit. Dit varieert van het vervangen van een radiator tot het bouwen van een aanbouw. Maar we hebben ook aantoonbare ervaring in het renoveren van datacenters.

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Wilt u een nieuwe keuken laten plaatsen of een complete renovatie van uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een passende offerte welke volledig is afgestemd op al uw wensen.

Afgeronde projecten

Bent u benieuwd naar enkele afgeronde projecten van ons? Bekijk dan onze projecten pagina.