06 155 326 54 info@b-smits.nl

Prefab dakopbouw

Een prefab dakopbouw kan een interessante optie zijn voor wie snel een extra ruimte wil creëren in huis. Een prefab dakopbouw wordt in de fabriek al in elkaar gezet en vervolgens op de bouwplaats geplaatst. Hierdoor kan de plaatsing in sommige gevallen al in een werkdag worden voltooid. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je snel extra woonruimte nodig hebt. Of wanneer er niet elke dag gewerkt kan worden aan of rondom de woning. In deze blog geven we u graag meer informatie over een prefab dakopbouw en de verschillende mogelijkheden bij Bouwbedrijf B. Smits B.V.

Prefab dakopbouw, voor- en na delen.

Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van een prefab dakopbouw? Een voordeel van een prefab dakopbouw is dat deze vaak voordeliger is dan een op maat gemaakte dakopbouw. Dit komt doordat de productie van de opbouw in de fabriek plaatsvindt, wat efficiënter is dan het ter plekke op maat maken van alle onderdelen. Ook is het mogelijk om te kiezen uit verschillende standaardmodellen, waardoor de opbouw relatief snel en zonder al te veel gedoe kan worden geplaatst. Uiteraard is elke prefab dakopbouw maatwerk. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden welke het best past bij uw woning of bedrijfspand.

Een nadeel van een prefab dakopbouw is dat de keuzevrijheid beperkter is dan bij een op maat gemaakte opbouw. Ook kan het lastiger zijn om eventuele aanpassingen te doen nadat de opbouw al geplaatst is. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar wat je precies nodig hebt en wat de mogelijkheden zijn voordat je voor een prefab dakopbouw kiest. Wij van Bouwbedrijf B. Smits helpen u graag bij het maken van de juiste keus. 

Een dakopbouw in het algemeen is een goede keus om extra woonruimte te creëren. Zo kunt u de zolder veel groter maken en heeft u de ruimte om hier ook te kunnen staan wat bij een schuin dak vaak niet het geval is.  U kunt bijvoorbeeld uw zolder verbouwen met het volgende doel:

Meer opslagruimte: We herkennen het allemaal wel. Te weinig opslagruimte in de kasten of slaapkamers. Dan is een zolder de uitkomst! Maar wat als de zolder erg verouderd is en eigenlijk toe is aan een flinke renovatie? Dan kan een prefab dakopbouw voor u de oplossing zijn!

Extra slaapkamer: Een slaapkamer op zolder kan een slimme en effectieve manier zijn om extra slaapruimte te creëren in huis. Bij het verbouwen van de zolder tot een slaapkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de zolder goed te isoleren. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. Het creëren van voldoende daglicht en ventilatie is ook belangrijk, en kan bijvoorbeeld worden bereikt door het plaatsen van een prefab dakopbouw.

Al met al kan een prefab dakopbouw een goede keuze zijn voor het maken van extra woonruimte. Daarnaast zal de waarde van uw woning of bedrijfspand ook toenemen met een prefab dakopbouw.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u nou benieuwd naar de mogelijkheden van een prefab dakobpouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden. Zowel met een groot als een kleiner budget. Er is vrijwel altijd een dakopbouw mogelijk bij Bouwbedrijf Smits.

Afgeronde projecten

Bent u benieuwd naar enkele afgeronde projecten van ons? Bekijk dan onze projecten pagina.