06 155 326 54 info@b-smits.nl

Wilt u een nieuwe keuken laten plaatsen in de buurt vanHaarlem? Of bent u van plan een kleine keukenrenovatie uit te voeren? Bij het installeren van een nieuwe keuken is de planning een van de belangrijkste punten. Dit omdat er ontzettend veel moet gebeuren in een chronologische volgorde. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen of verplaatsen van leidingwerk, elektriciteit, afvoersystemen of een complete (draag) muur. Wij van Bouwbedrijf Smits helpen u hier graag bij. In deze blog geven we u graag wat meer informatie over de mogelijkheden en de stappen die voorkomen bij het plaatsen van een nieuwe keuken.

Meten, meten en nog eens meten!: Niks is zo belangrijk als het goed inmeten van de ruimte. Blijft de ruimte hetzelfde of bent u van plan de keuken te vergroten door bijvoorbeeld een muur weg te halen en deze te betrekken bij de woonkamer? Zodra de muren bijvoorbeeld zijn verwijderd of verplaatst komen wij van Smits de ruimte inmeten. Op basis van de definitieve maten zal het keukenontwerp gemaakt worden dat u samen met de keukenwinkel zult maken. Binnen dit traject heeft u de mogelijkheid uw keuken zelf vorm te geven en het maken van keuzes in bijvoorbeeld posities en afwerking van de keuken.

Leidingwerk: U ziet het misschien niet in het zicht maar het is wel een van de belangrijkste zaken van uw nieuwe keuken. Het leidingwerk. Onder het leidingwerk valt: Elektriciteit, water, gas, afvoer en verwarming. Al deze punten dienen vaak aangepast of zelfs verplaatst te worden. Bespreek daarom bij het uitkiezen van uw nieuwe keuken eerst met ons uw wensen. Op basis van uw wensen houden wij rekening  met uw wensen.

Elektriciteit: In elke keuken heb je elektriciteit nodig, we kunnen bijna niet meer zonder. Bij het renoveren van een nieuwe keuken dient soms zelfs de meterkast uitgebreid te worden met een extra groep vanwege de veiligheid. Bedenkt van te voren waar je bijvoorbeeld stroom nodig hebt voor de wasmachine of waar je alle stopcontacten wilt hebben zitten. Achteraf is het namelijk een stuk lastiger om een stopcontact aan te leggen als de keuken al is geplaatst.

Waterleidingen: Wanneer de spoelbak op dezelfde plaats komt als de oude hoef je waterleidingen niet te verplaatsen. Maar als je bijvoorbeeld ineens voor een ander model keuken gaat is de kans groot dat de waterleidingen verplaatst dienen te worden.

Afvoeren: Bij een hele oude keuken is het te adviseren om ook het oude afvoersysteem te vervangen. Deze kan niet meer goed werken of verstopt zitten. Uiteraard hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Maar zit de afvoer nog op de juiste plaatst of dient deze ook verplaatst te worden?

Installatie: Het is zover, alle materialen zijn besteld en geleverd door de keukenwinkel. Vervolgens komen wij van Bouwbedrijf Smits uit Haarlem voor u beginnen aan de installatie van de keuken. Dit is vaak al binnen 1 of 2 dagen gebeurd. Zodra de basis van de keuken staat kan er gekeken worden naar de afwerking van de vloer, wanden en het plafond.

Afwerking: Wellicht dat u de keuken afgewerkt wilt hebben door middel stuc of tegelwerk. Wij helpen u graag hierbij in het maken van de juiste keuze welke het best past bij de functionaliteit en het uiterlijk van de keuken. Ook kijken we samen met u naar de mogelijkheden voor het plafond welke eventueel afgewerkt kunnen worden met een lamp of inbouwspots.

Neem vrijblijvend contact met ons op: Wilt u een nieuwe keuken laten plaatsen in of rondom Haarlem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wanneer u een prijsindicatie wilt ontvangen, dan kan het zijn dat wij na het ontvangen van uw formulier contact met u opnemen om meer informatie te vergaren. Wij vragen u dan om bijvoorbeeld maten op te meten, foto’s of een bouwtekening aan te leveren.