06 155 326 54 info@b-smits.nl

Hoe verloopt een badkamerrenovatie?

Bent u van plan uw badkamer te verbouwen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Wij helpen u graag bij het realiseren of renoveren van een gloednieuwe badkamer of toilet. Van ontwerp, tot het uitkiezen van materialen tot aan installatie. Bij Bouwbedrijf Smits bieden we u het complete pakket.

Stap 1: Eerste gesprek

Voordat u plannen heeft om uw badkamer of toilet te renoveren komen we graag bij u langs om te kijken naar de situatie. Samen bespreken we op dat moment de mogelijkheden. Wellicht dat u de ruimte volledig wilt veranderen of dat alle materialen in dezelfde hoek blijven staan.

Het verbouwen van een badkamer kan namelijk een flinke investering zijn, maar het resultaat kan de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen en het dagelijks gebruik van uw badkamer verbeteren. De kosten voor een badkamer verbouwing zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer, de gewenste materialen en de complexiteit van het project. Het is dan ook lastig om een algemene prijsindicatie te geven voor een badkamer verbouwing. Toch kunnen we u een aantal richtlijnen geven. Een basis badkamer verbouwing met nieuwe tegels, een nieuw toilet, douche en wastafel, kan gemiddeld tussen de €5.000 en €10.000 kosten. Wanneer u kiest voor luxere materialen, zoals natuursteen of een vrijstaand bad, dan kan de prijs oplopen tot €20.000 of meer. Uiteraard zijn dit indicaties en is elke badkamer verbouwing uniek. Daarnaast kunnen bijkomende kosten zoals installatiekosten, loodgieterswerk en elektriciteitswerk ook een belangrijke rol spelen in de totale kosten van de verbouwing. Het verbouwen van uw badkamer kan dus een behoorlijke investering zijn, maar het kan ook de waarde van uw woning verhogen en uw dagelijkse leven verbeteren.

Stap 2: Ontwerp maken

Wanneer de mogelijkheden met u zijn besproken kunnen we aan de slag met het maken van een ontwerp/ indeling. We kijken kritisch naar de ruimte en maken samen met u een ontwerp hoe we deze zo efficiënt mogelijk kunnen indelen om alles in de badkamer te krijgen. Soms levert de leverancier van sanitair deze ontwerpen. Maar uiteraard kunnen wij u hierbij ondersteunen.

Stap 3: Materialen uitzoeken

Wanneer het ontwerp is gemaakt en we weten dat alles gaat passen kunt u zelf de materialen gaan uitzoeken. Gaat u voor stoer mat zwart sanitair of tijdloos chroom/ RVS. Dit zijn altijd keuzes die we volledig aan de klant overlaten. Uiteraard zijn wij er om u hierbij te ondersteunen maar u kiest altijd zelf uw kleuren en afwerkingen uit. Onze badkamer installateurs zien dagelijks tal van badkamers en geven u graag meer advies over de laatste trends.

Stap 4: Voorbereidingen treffen:

Als u alle materialen heeft besteld bij de sanitair leverancier en hier zijn leverdatums voor ingepland beginnen wij met het treffen van voorbereidingen voor de renovatie. Zo moet eerst de oude badkamer gesloopt worden. Opnieuw afgewerkt en vaak dient er nog leidingwerk of ander loodgieterswerk toegepast te worden. Deze werkzaamheden kunnen wij pas uitvoeren wanneer de badkamer volledig gesloopt is. Wanneer de badkamer gesloopt is heeft u tijdelijk geen toilet of douche. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een nood douche.

Stap 5: Installatie

Als de materialen binnenkomen zorgen wij dat we direct klaar zijn voor de montage. We beginnen met het inbouwen van de afvoeren in de vloer of het plaatsen van de douchebak. Op basis van deze posities zullen we beginnen aan het tegelwerk. Wanneer de tegels liggen beginnen we met het plaatsen van het toilet/ douche/ badkamermeubel en eventueel bad.

Stap 6: Oplevering

Het moment waar we allemaal op hebben gewacht. We zijn 1 tot 2 weken druk voor u bezig geweest om de badkamer/ toilet te renoveren. We leveren de badkamer netjes en schoon af. We controleren de laatste punten en de badkamer is klaar voor gebruik!

Afgeronde projecten

Bent u benieuwd naar enkele afgeronde projecten van ons? Bekijk dan onze projecten pagina.