06 155 326 54 info@b-smits.nl

Je hoort het steeds vaker. Een airco in de woon- of slaapkamer. Maar kan dat ook in mijn huis. Hoe gaat de installatie en wat zijn de prijzen? In deze blog geven wij van Bouwbedrijf Smits u hier graag meer informatie over.

Welk type airco plaatsen?: Er zijn verschillende type airco’s mogelijk. Zowel de uitvoering als installatie zijn anders. Op basis van uw situatie zal er gekozen worden voor een type aircosysteem. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van het juiste type en merk. Zo zijn er bijvoorbeeld twee verschillend type airco’s:

Split airco: Een split airco is een unit waarmee je een kamer of ruimte kunt koelen of verwarmen. Deze split airco bestaat uit een binnen en een buiten unit.
Multisplit airco: Een multi split airco bestaat uit meerdere binnenunits om zo meerdere ruimtes te kunnen koelen of verwarmen. Als je bijvoorbeeld naast een airco in de woonkamer er ook een op de slaapkamer of een andere ruimte wilt hebben. Uiteraard moet er meer installatiewerk verricht worden bij een multisplit aircosysteem.

Waar kan ik een airco plaatsen?: Eigenlijk kunt u op elke gewenste plaats in uw woning of bedrijfspand een airco plaatsen. Steeds meer mensen gebruiken de airco voor zowel koelen als verwarmen. De airco gebruiken in de zomer is erg voordelig wanneer u bijvoorbeeld ook zonnepanelen heeft. De airco wordt vaak geïnstalleerd op de plekken waar u het meest bent. De woonkamer, slaapkamer en kantoorruimte bijvoorbeeld.

 

Wat kost het plaatsen van een airco?: De kosten van de installatie zijn afhankelijk van het type systeem dat u kiest. We komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen. Op basis daarvan kunnen we u een prijs geven voor de materialen, dus de airco met toebehoren en de installatie. U ontvangt van ons een duidelijke offerte zodat u later niet voor verrassingen komt te staan

Welke stappen volgen er bij het plaatsen van een airco?:
1. Locatie airco.
Voordat we beginnen met de installatie van de airco’s komen we bij u langs om de locatie vast te stellen. Waar wilt u bijvoorbeeld de airco hangen en hoeveel? Dit bespreken we samen met u op locatie.

2. Binnenunits installeren.
Wanneer de locatie is bepaald beginnen we met het installeren van de binnen units.

3. Buitenunits installeren.
Zodra de binnenunits gemonteerd zijn, plaatsen we de bijbehorende buitenunits. We proberen deze zoveel mogelijk voor u uit het zicht van de woning te plaatsen.

4. Leidingen leggen.
Wanneer de binnen- en buitenunits gemonteerd zijn trekken we de leidingen. Ook deze proberen we zoveel mogelijk voor u weg te werken in het plafond of de muur. Indien mogelijk kunnen deze ook buiten het huis lopen.

5. Afvoer/ condenspomp installeren.
Elke airco produceert condenswater. Het is van belang dit af te voeren naar buiten of het riool.

6. Testen
Zodra alles correct is gemonteerd testen wij het complete systeem. Functioneert alles naar behoren leggen we u ook de airco compleet uit. Sommige units werken op afstandsbediening en de nieuwste modellen zelfs op WiFi. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw airco bedienen door middel van uw telefoon.


Zelf doen of uitbesteden?: Het plaatsen van een nieuw airco systeem vergt veel specialisme en kennis. Wij van Bouwbedrijf Smits helpen u bij het maken van de juiste keuzes en nemen graag al het werk voor uit handen. Neem gerust contact met ons op voor een gratis offerte.